Na ovim stranicama nalaze se odgovori vezani uz pitanja koje postave svi zainteresirani kao i sažetak tema koje su obrađivane kroz diskusijske liste.

Unesite pojam za pretraživanje pitanja i odgovora:

1330. kako u referatu povezati kosu sa kemijom?
Sanja Polojac
10.02.2004
1329. Pohvale stranici, nedavno sam dobio aluminij u prahu koji mi je potreban za termit, jedini problem je sto je prah stajao u emulziji vode i ulja kako mi je prijatelj rekao, da li ce to znatno utjecati na reakciju? Ako da kako da odstranim nezeljene tvari? I zanima me kakvi produkti nastaju u reakciji solne i octene kiseline (HCl 19% i CH3C00H 80%. Hvala unaprijed!
Adrian Goll
11.02.2004
1328. Koji se plin osim kisika koristi kod autogenog zavarivanja? Kako se dobiva taj plin? Koji je to plin koji se naziva praskavac? Dali se se kod spomenutog zavarivanja isklučivo koristi samo vodik?
Ivica Priher
11.02.2004
1327. SKRUĆIVANJE JE : a)egzoterman proces b)proces pri kojem se povećava gustoća tvari c)brz proces praćen apsorpcijom topline d)prijelaz iz tekućeg u čvrsto agregatno stanje
Lorena Dotur
12.02.2004
1326. Koliko je sumpor najčešće valentan ?
Lorena Dotur
12.02.2004
1325. Možete li mi nešto reći o nuklofilnim reakcijama na tetraedarskom atomu ugljika.Hvala!
Filip Čorić
10.02.2004
1324. Dali je kuhinjska sol čista tvar ili smjesa tvari, s obzirom na to da je ona natrijev klorid (NaCl)?? Unaprijed hvala!
Denis Salijev
12.02.2004
1323. Sapun?smjesa ili spoj
Helena Vibovec
12.02.2004
1322. Intezivna i ekstezivna svojstva. O čemu ovise ? Kakvo je svvojstvo gustoća ? Unaprijed hvala !!!!
Lorena Lovrić
11.02.2004
1321. Zašto povećanjem temperature, a ne smanjenjem tvari prelaze iz krutog u tekuće i iz tekućeg u plinovito???? Hvala:-)))
Filip Brozović
11.02.2004
1320. Zašto mačka ima rep????Hvala unaprijed.
Filip Brozović
11.02.2004
1319. Kako se zove prijelaz tvari iz plinovitog u kruto stanje? U vise knjga se koriste razliciti nazivi.
Josip Boranic
09.02.2004
1318. Dali je šećer umjetno proizveden ili se mođe naći u prirodi? Dali je kuhanje špageta kemijska ili fizikalna promjena?
helena husinec
10.02.2004
1317. Šećer je tvar koja je u prirodi ili tvar koju je proizveo čovijek???
helena vibovec
11.02.2004
1316. Evo mene opet s još jednim pitanjem... ;) Ovako, treba mi bilo što o reakciji srebrovog nitrata i klorovodične kiseline u srebrov klorid i dušičnu kiselinu? Malo sam u vježbanju kemije za natjecanje zapela na tom dijelu... Hvala,hvala unaprijed... ;)
Tanja Miljević
10.02.2004
1315. ZAŠTO NE STAVLJATE RJEŠENJA ZADATAKA S NATJECAJA NA VAŠU WEB STRANICU?
DANIJELA VARDIĆ
10.02.2004
1314. opširnije o karboksilnim kiselinama molim vas brzo!!!!!!
Adrijan jurić
10.02.2004
1313. Ionski radijusi kationa i aniona u ionskom kristalu obrnuto su proporcionalni efektivnim nabojima. Razmak, d, među jezgrama kationa i aniona jednak je sumi radijusa. Efektivni naboj Na+ je 6,85, a F- je 4,85. d = 231 pm. Izračunajte ionske radijuse Na+ i F-.
Lorena Lovrić
09.02.2004
1312. bok . zanima me gdje se sve koristi koncentrirana sumporna kiselina u industriji ? i zanima me da li je moguće koncentrirati H2SO4 zagrijavanjem i isparivanjem vode ? ako da , možete malo više reći o tome i opisati potupak i reakciju ? hvala !!
Matej Canjuga
30.01.2004
1311. kako poloziti regionalnu geografiju?????
amila anedovic
07.02.2004

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

Vrlo često postavljana su pitanja koja u većoj ili manjoj mjeri zadiru u svojstva vezana uz periodičku tablicu elemenata. Odgovor na pitanja te tematike možete naći u stručnom radu pod naslovom:

Temeljne karakteristike periodičke tablice elemenata

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija