Na ovim stranicama nalazi se popis svih do sada završenih projekata, onih koji su u izradi kao i teme na kojima mogu raditi svi zainteresirani. Ukoliko želite raditi na nekoj od predloženih tema ili imate zamisao koju bi htjeli ostvariti pošaljite poruku na našu adresu judas@chem.pmf.hr


Organska kemija, kemija prirodnih spojeva

-
Sinteza 2-kloro-2-metilpropana

 

Fizikalna kemija


Izrada računalnih programa za simulaciju pokusa difrakcije

-
Mjerenje entropije

 

Ekologija i kemija okoliša


Istraživanje mogućnosti recikliranja istrošenih baterijskih uložaka

 

Analitička kemija


Istraživanje kiselo-baznih sustava s izraženom granicom među slojevima

-
Koje je boje klorofil?

 

Ostale teme

-
Dobivanje monokristala

 

 
 
 

Nakon završetka rada na određenoj problematici autori prikazuju rezultate istraživanja u obliku koji je vrlo blizak strukturi znanstvenog rada. Buduči da je ovaj projekt jedinstven način prikaza rezultata evolvirao je tijekom vremena da bi poprimio oblik koji smatramo valjanim. U ovom trenutku najbliži tome je rad autora: F. Kovačić, V. Cmrečki, A. Kučak i S. I. Kirin-a.

Tijekom rada autori prikazuju djelomične rezultate istraživanja iznose određene zaključke. Podaci su prije svega namjenjeni raspravi s ostalim članovima. Na temelju kratkog sažetka može se steći predođba o vrsti istraživanja koje se provodi.

Na ovim stranicama mentori i voditelji kratkim tekstovima nastoje pridobiti zainteresirane učenike za rad na određenoj problematici. Na temelju tih kratkih članaka potencijalni sudionik u kontaktu s voditeljem nastoji obraditi problem samostalnim radom.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija