|
|
ako je mlijeko emulzija, a otopina šećera otopina, što se dobje kad se šećer otopi u mlijeku?
|
Ime i prezime:
zvonimir baotić
zwombimir@hotmail.com
|
|
|
Mlijeko je istovremeno i otopina i emulzija. Ta dva pojma nisu međusobno isključujuća. U mlijeko postoji mnogo otopljenih tvari, npr. mliječni šećer, razne soli, neke aminokiseline itd.
Dakle, mlijeko je emulzija ulja u vodi (plus svi sastojci koji čine mlijeko) i otopina raznih tvari u vodi (plus svi oni sastojci koji čine mlijeko mlijekom). Vrijedno je napomenuti da se neke tvari otapaju u mastima, tako da možeš imati otopinu u emulgiranom stanju.
Simpatično, zar ne?
Pozdrav, |
|
Odgovorio:
Igor Huskić
ihuskic@chem.pmf.hr
<-- Povratak
|
|
|
Postavite
pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. |
|
|