Molim Vas ako mi možete navesti neke od svojstava i uporabe maslačne kiseline,ako može neka zanimljivost,jer su informacije jako šture.....unaprijed zahvalan,Ivan Tutić

Ime i prezime: ivan tutić ivan1@ail.com

 


Ne vidim puno smisla u prepisivanju podataka koje uopće ne znam (jer s masnim kiselinama i nemam previše posla) pa preporučam pogledati ovdje, ovdje i naročito ovdje. Temperature faznih prijelaza su različite kod različitih izvora, a jedan tiskan i prilično pouzdan kaže da se maslačna kiselina tali pri -5,5 °C, a vrije pri 164,1°C. Također navodi i da se koristi u proizvodnji polimera izvedenih iz celuloze (zajedno s octenom i propanskom kiselinom, svima trima se aciliraju hidroksilne skupine celuloze).

Pozdrav,

Odgovorio: Ivica Cvrtila   icvrtila@chem.pmf.hr

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija