|
|
Molim Vas ako mi možete navesti neke od svojstava i uporabe maslačne kiseline,ako može neka zanimljivost,jer su informacije jako šture.....unaprijed zahvalan,Ivan Tutić
|
Ime i prezime:
ivan tutić
ivan1@ail.com
|
|
|
Ne vidim puno smisla u prepisivanju podataka koje uopće ne znam (jer s masnim kiselinama i nemam previše posla) pa preporučam pogledati ovdje, ovdje i naročito ovdje. Temperature faznih prijelaza su različite kod različitih izvora, a jedan tiskan i prilično pouzdan kaže da se maslačna kiselina tali pri -5,5 °C, a vrije pri 164,1°C. Također navodi i da se koristi u proizvodnji polimera izvedenih iz celuloze (zajedno s octenom i propanskom kiselinom, svima trima se aciliraju hidroksilne skupine celuloze).
Pozdrav, |
|
Odgovorio:
Ivica Cvrtila
icvrtila@chem.pmf.hr
<-- Povratak
|
|
|
Postavite
pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. |
|
|