Vrste sir]eta i njegova dejstva

Ime i prezime: zoran cvetkovi} beloglavi@ptt.yu

 


Ne znam sad kako se prema octu odnose na drugim fakultetima, ali na mojem se ne ide puno dalje od vodene otopine octene kiseline. Takova supstanca je slaba kiselina koja je možda najzanimljivija po tome što otapa olovo.
Octove bi se možda moglo podijeliti po koncentraciji. Tako bismo dobili običan kupovni ocat koji je u biti obično devetpostotna vodena otopina octene kiseline, octenu esenciju koja sadrži oko osamdeset posto octene kiseline i ledenu octenu kiselinu koja je, po svojoj prilici, čista octena kiselina.
Ako te pak zanimaju octovi radi onih primjesa koje im daju boju i okus, onda ne bi bilo zgorega prozujati po dućanima.

Odgovorio: Ivica Cvrtila   icvrtila@chem.pmf.hr

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija