|
|
Poštovani
Ja sam akademski slikar i konzervator-restaurator u Hrvatskom restauratorskom zavodu u Zagrebu. Za slike koje su napali razni mikro organizmi kao dezinficijens koristimo Timol otopljen u alkoholu. Prilikom premazivanja ili prskanja Timolom koristim masku, međutim slika vrlo dugo zadrži miris timola. Molim Vas da mi odgovorite koliko je Timol opasan - otrovan ( pročitao sam naravno oznake na bočici )te da li je intezivan miris koji ostaje dugo nakon tretiranja otrovan. Koju mi vi koncentraciju predlažete za dezifekciju
Hvala
|
Ime i prezime:
zoran durbić
zorandurbic@yahoo.com
|
|
|
Preporučio bih Vam da svoje pitanje postavite ljudima iz Hrvatskog zavoda za toksikologiju do kojih možete doći preko internetske stranice http://www.hzt.hr/. Možete im pisati ili ih pokušajte kontaktirati telefonski. Pozdrav, |
|
Odgovorio:
Tomislav Portada
tportad@irb.hr
<-- Povratak
|
|
|
Postavite
pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. |
|
|