dioksini u mesu, mlijeku, ribi i jajima i njihovo djelovanj na covjeka?

Ime i prezime: Marina Majdandzic majdandzic_marina@net.hr

 


Dioksini (točnije poliklorirani dibenzodioksini) i poliklorirani dibenzofurani se ubrajaju u najotrovnije poznate spojeve. Ti spojevi nastaju u malim količinama prilikom gorenja organskih tvari koje sadrže klor (npr. spaljivanje otpada koji sadrži polivinil-klorid).

Strukturnu formulu najotrovnijeg dioksina (TCDD) nacrtao sam nedavno ovdje.

Na Internetu postoji velik broj jako dobrih stranica o dioksinima, vidi npr. ovdje. Tu ćeš naći i niz poveznica na druge stranice. Pozdrav,

Odgovorio: Tomislav Portada   tportad@irb.hr

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija