|
![](../grafika/lin_pitanje.gif) |
dioksini u mesu, mlijeku, ribi i jajima i njihovo djelovanj na covjeka?
|
Ime i prezime:
Marina Majdandzic
majdandzic_marina@net.hr
|
![](../grafika/lin_odgovor.gif) |
![](../grafika/blind.gif) |
Dioksini (točnije poliklorirani dibenzodioksini) i poliklorirani dibenzofurani se ubrajaju u najotrovnije poznate spojeve. Ti spojevi nastaju u malim količinama prilikom gorenja organskih tvari koje sadrže klor (npr. spaljivanje otpada koji sadrži polivinil-klorid).
Strukturnu formulu najotrovnijeg dioksina (TCDD) nacrtao sam nedavno ovdje.
Na Internetu postoji velik broj jako dobrih stranica o dioksinima, vidi npr. ovdje. Tu ćeš naći i niz poveznica na druge stranice. Pozdrav, |
|
Odgovorio:
Tomislav Portada
tportad@irb.hr
<-- Povratak
|
|
|
Postavite
pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. |
![](../grafika/lin_vipitate_up.gif) ![](../grafika/lin_vipitate_6.gif) |
|