Kakva je promjena pečenje rakije? Kako bi kemičari nazvali proces pečenje rakije? Hvala

Ime i prezime: Petra Vranić petra.vranic11@gmail.com

 


Moglo bi se reći da je pečenje rakije jedna dosta korisna promjena jer se njome iz trulog voća dobiva bistra tekućina ugodnog mirisa i okusa. Ako autor pitanja cilja na podjelu promjena na fizikalne i kemijske, vjerojatno je bolje odlučiti se za fizikalne, budući da destilacija, koja obuhvaća i pečenje rakije, spada u fizikalne promjene. Usput budi rečeno, pojam destilacije nije rezerviran za kemičare. Vjerujem da danas golema većina ljudi koji znaju što je rakija znade da se ona dobiva destilacijom, odnosno da pečenje rakije jest destilacija.

Pozdrav,

Odgovorio: Ivica Cvrtila   icvrtila@chem.pmf.hr

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija