Pozdrav, zanima me ako mi možete preporučiti neke stranice, knjige, zbirke ili bilo kakvu literaturu za pripremu za natjecanje iz kemije 1. razred, također smatrate li da je rano/kasno za krenuti s pripremama s obzirom da je natjecanje 5.2., hvala unaprijed!

Ime i prezime: Lovre Ivić doogee1604@gmail.com

 


Sve što mi pada na pamet su testovi sa starijih natjecanja, stariji udžbenici kemije i Stehiometrija Milana Sikirice. Starije testove bi trebao imati svaki nastavik kemije, a ima ih i na ovoj stranici. Stehiometrija je široko dostupna, s tim da je ona svevremenska knjiga, sa zadacima u rasponu od osmoškolskih pa do prvih godina fakulteta. Stariji udžbenici su pak obično krcatiji informacijama od novijih. Osobno bih opet preporučio one koje potpisuje profesor Sikirica, ali općenito je zgodno dobaviti bilo što s kraja devedesetih ili ranije. Prvo mjesto na kojem bih ih tražio je sajam na Hreliću, ali vjerojatno ih je zaostalo po kućama današnjih tridesetgodišnjaka. Ako imaš nekog takvog u rodbini, pitaj imaju li.

Što se uranjivanja tiče, idealan početak za rad je prvi dan nastave. Ako misliš na intenzivniji dio priprema, dva-tri tjedna prije samog natjecanja čine mi se skroz pristojnim periodom da se sve lijepo pregleda i ponovi. Savjet koji sam u svoje vrijeme čuo je da se dan prije natjecanja lijepo odmoriš.

Pozdrav,

Odgovorio: Ivica Cvrtila   i.cvrtila@rug.nl

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija