Možete li mi preporučiti neku literaturu iz anorganske kemije osim Filipović-Lipanovića(može biti i na engleskom). Unaprijed hvala!

Ime i prezime: Stjepan Dolić dolicstjepan@gmail.com

 


Osobno redovito preporučam Mellorovu Modernu neorgansku kemiju, a tako ću i sad jer mi je ta knjiga uvijek bila vrlo zabavna.

Od ozbiljnih knjiga rekao bih da vrijedi sve što nije baš jako staro, a inače se možeš držati preporuka predavačâ anorganske kemije na kemijskim fakultetima (npr. na Kemijskom odsjeku PMF-a).
Dobro mjesto za tražiti udžbenike anorganske kemije je Centralna kemijska biblioteka na Horvatovcu (opet Kemijski odsjek PMF-a), a vjerojatno će ih imati i Nacionalna sveučilišna knjižnica, kao i ostali kemijski fakulteti. Što se knjižara tiče, Školska knjiga vjerojatno ima ponešto, za nekad Algoritmovu knjižaru ispod hotela Dubrovnik blizu Jelačić-placa ne znam radi li, ako će ikad više, dok se po antikvarijatima može prošetati, ali ne s previše nade jer će najvjerojatnije imati samo Filipovića i Lipanovića. Kako s kemijskom literaturom stoje zagrebačke knjižnice, ne znam jer u njih nisam kročio oko desetljeće.

Uglavnom, ako naletiš gdje na Cottona i Wilkinsona ili na Shrivera i Atkinsa, a možda i na Grdenićeve Molekule i kristale, imat ćeš i više nego dovoljno materijala za proučavanje.

Pozdrav,

Odgovorio: Ivica Cvrtila   i.cvrtila@rug.nl

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija