Mozete li molim vas odgovarati na pitanja

Ime i prezime: Mia Horvat mia.horvat5@gmail.com

 


Poradi nepostojeće interpunkcije i kratkoće tvog pitanja nisam siguran što te točno muči, a na pamet mi padaju tek dva smislena tumačenja.

Prvo je da nas požuruješ, tj. da želiš da što brže odgovaramo na pitanja. Što mislim o požurivanju, pisao sam puno puta, nedavno npr. ovdje, tako da se ne bih ponavljao.

Drugo moguće tumačenje je da želiš da jednostavno odgovaramo na pitanja, umjesto da ih (i) komentiramo. I o tomu sam razmjerno nedavno pisao, tako da isto nemam ništa novo za reći. Tek ću naglasiti da nije uvijek jednostavno samo odgovoriti na pitanje. Ako je pitanje suvislo postavljeno, a zadatak rješiv, po svoj ćemo prilici odgovoriti i na tomu stati. Međutim, ako pitanje ili zadatak imaju defekata, to iziskuje komentar, pogotovo ako ti defekti čine pitanje neodgovorivim ili čak nerazumljivim. Posebna su kategorija pitanja u kojima se traži da odrađujemo tuđi posao (pišemo referate, rješavamo domaće zadaće ili čak ispite itd.). Ispunjavanje takovih zahtjeva djelovanje je koje direktno šteti društvu jer potiče na nerad i nepoštenje. Nadam se da je jasno zašto ne želimo kročiti u tom smjeru.

Ako si htjela pitati ili predložiti nešto treće, a ti javi, s tim da preporučam da prije toga dobro proučiš dva starija odgovora koja ovdje spominjem.

Pozdrav,

Odgovorio: Ivica Cvrtila   i.cvrtila@rug.nl

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija