|
|
mjereci jacinu rakije 22 posto jeli takav udio alkohola u picu mogao postici da je proizvodio vino obajasni odgovor
|
Ime i prezime:
Anamarija Pucan
pucan100@gmail.com
|
|
|
Pišući rečenice riječi poredati ne samo značenjski treba biti i logička cjelina svaki dio inače se lako pogubiti u tekstu ne uči se bezveze u školi hrvatski jezik.
Nastavim li dalje u tvom stilu, vjerojatno nitko živ (o neživima da ne pričam) neće razumijeti što sam napisao, tako da se vraćam interpunkciji i strukturiranju rečenica.
Rakija s 22 % alkohola i nije neka rakija. Normalno ona sadrži četrdesetak posto alkohola. Vino pak sadrži od 5,5 do 15,5 % alkohola. Donja granica vjerojatno je određena time što inače imamo voćni sok sklon daljnjem fermentiranju, dok gornja ovisi o tomu kako vinski kvasci podnose alkohol. U pravilu ih udjeli etanola preko dvanaestak posto pobiju, ali nije da su svi kvasci isti. Inače, postoje i tzv. desertna vina koja sadrže i preko 20 % alkohola. Međutim, alkohol se u njih dodaje, obično kao vinjak ili kakva druga žesta. Također, radi(lo) se i na tomu da se uzgoje kvasci koji mogu tolerirati i daleko veće količine alkohola, s tim da su tu alkoholna pića zapravo sekundarna ideja, a primarna dobivanje industrijskog alkohola i biogoriva (potonje je vjerojatno fundamentalno promašena ideja, uzme li se u obzir to da proizvodnja biogoriva s poljâ izgurava hranu, koje ionako jedva da imamo dovoljno za svo čovječanstvo).
Pozdrav, |
|
Odgovorio:
Ivica Cvrtila
i.cvrtila@rug.nl
<-- Povratak
|
|
|
Postavite
pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. |
|
|