10 homogenih smijesa

Ime i prezime: Patrik Jelenić

 


Ako znadeš što je smjesa (ne smijesa) te koja je razlika između homogene i heterogene smjese (o čemu možeš čitati ovdje), ne bi trebalo biti problemâ sa smišljanjem tih deset homogenih smjesa. Usfali li inspiracije, pogledaj po starijim odgovorima, ali isto tako i oko sebe. Svijet je u načelu ogromna heterogena smjesa, ali ima u sebi puno dijelova koji su pravo homogeni, osobito ako su ih napravili ljudi. Primjerice, ako u kuhinji ili smočnici imaš ocat, sol, šećer, vino, voćni sirup, Vegetu, med, pekmez i kakav mesingani pribor za jelo, imaš već pet homogenih smjesa.

Pozdrav,

Odgovorio: Ivica Cvrtila   i.cvrtila@rug.nl

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija