|
![](../grafika/lin_pitanje.gif) |
Što se postiže sumporenjem bačava za vino?
|
Ime i prezime:
ema markovic
ema.markovic1@skole.hr
|
![](../grafika/lin_odgovor.gif) |
![](../grafika/blind.gif) |
Sumporov dioksid, koji nastaje izgaranjem sumpora na zraku, u stanju je pobiti većinu živih bića s kojima dođe u kontakt, što osobito vrijedi za mikroorganizme. Paljenjem sumpora u bačvama one se očiste od svega živog što se namnožilo bilo dok je unutri bilo vino, bilo nakon što je isto istočeno, i tako pripreme za iduću berbu.
Pozdrav, |
|
Odgovorio:
Ivica Cvrtila
i.cvrtila@rug.nl
<-- Povratak
|
|
|
Postavite
pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. |
![](../grafika/lin_vipitate_up.gif) ![](../grafika/lin_vipitate_6.gif) |
|