molim vas mozezete li mi rec da li su korisne i sluze li cemu one knjige(tj.ono u njima)u kojima je sva hrana koja se smije i ne smije jesti kod različitih krvnih grupa i da li je korisno toga se pridrzavati?mozda nije skroz kemijsko pitanje, ali molim vas ako mi mozete odgovoriti jer me to stvarno zanima!!!unaprijed hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)))

Ime i prezime: alda poljak alda_poljak@hotmail.com

 


Čuo sam za tu teoriju. Ne znam pozadinu cijele priče i kako je nađeno što treba jesti, a što ne ide uz neku krvnu grupu. Krvne grupe zasnovane su na imunogenetskim osobinama organizma i dokazana je veza između AB0 sustava krvnih grupa i vjerojatnosti pojave nekih bolesti. Ali čovjek ima petnaestak različitih sustava krvnih grupa od kojih su samo sustav AB0 i Rh-faktor važni za kontrolu prije transfuzije krvi. Povezanost je tih sustava s mogućnošću obolijevanja od određenih bolesti ponekad i mnogo veća, nego što je slučaj sa sustavom AB0. Zašto bi i na koji način baš taj sustav krvnih grupa (ili ijedan od njih 15) trebao određivati što jesti? Kao što rekoh, nisam baš upućen u to, ali...

Odgovorio: Kristijan A. Kovač   kkovac@chem.pmf.hr

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija