|
![](../grafika/lin_pitanje.gif) |
Kako odrediti maseni udio vode u jabukama mase 75 i 255 g?
Hvala unaprijed!
|
Ime i prezime:
Jasmina Justament
jasminajustament@gmail.com
|
![](../grafika/lin_odgovor.gif) |
![](../grafika/blind.gif) |
Maseni udio vode u jabuci (ili nekom drugom voću) možeš odrediti tako što ćeš uzeti jabuku i izvagati ju. Nakon toga ju razrežeš na manje komade i staviš u pećnicu na 100 oC. nakon nekoliko sati (5-6) jabuka bi trebala biti dehidrirana. Sad ponovno izvažeš sve komade zajedno. Razlika u masi između svježe i dehidrirane jabuke je masa vode koja je isparila.
Maseni udio vode u jabuci će onda biti masa vode koja je isparila podijeljena s masom svježe jabuke.
Pozdrav, |
|
Odgovorio:
Igor Huskić
ihuskic@chem.pmf.hr
<-- Povratak
|
|
|
Postavite
pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. |
![](../grafika/lin_vipitate_up.gif) ![](../grafika/lin_vipitate_6.gif) |
|