Zašto je vrelište kod destilacije bakrova sulfata niže od stndardnog vrelišta?

Ime i prezime: Laura Rogina lauraa205@net.hr

 


Ako zapravo misliš na destilaciju vodene otopine bakrovog sulfata, odgovor možeš naći ovdje.

Ako pak stvarno govoriš o destilaciji bakrovog sulfata, živo bi me zanimalo kako je ta destilacija izvedena. Koliko mi je poznato, tako nešto tražilo bi temperaturu od nekoliko stotina Celsiusovih stupnjeva i zapravo bilo pirolizom, budući da bi se prvo bakrov sulfat raspao na bakrov oksid i sumporov trioksid, a zatim još, ako je bakrov(II) sulfat u pitanju, i na bakrov(I) oksid i kisik.

Pozdrav,

Odgovorio: Ivica Cvrtila   icvrtila@chem.pmf.hr

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija