|
|
Zašto je vrelište kod destilacije bakrova sulfata niže od stndardnog vrelišta?
|
Ime i prezime:
Laura Rogina
lauraa205@net.hr
|
|
|
Ako zapravo misliš na destilaciju vodene otopine bakrovog sulfata, odgovor možeš naći ovdje.
Ako pak stvarno govoriš o destilaciji bakrovog sulfata, živo bi me zanimalo kako je ta destilacija izvedena. Koliko mi je poznato, tako nešto tražilo bi temperaturu od nekoliko stotina Celsiusovih stupnjeva i zapravo bilo pirolizom, budući da bi se prvo bakrov sulfat raspao na bakrov oksid i sumporov trioksid, a zatim još, ako je bakrov(II) sulfat u pitanju, i na bakrov(I) oksid i kisik.
Pozdrav, |
|
Odgovorio:
Ivica Cvrtila
icvrtila@chem.pmf.hr
<-- Povratak
|
|
|
Postavite
pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. |
|
|