|
|
Da li bi mi neko mogao pomoci sa ovim pitanjem?
Hvala puno
"Napisati konacnu reakciju i uvijete za reakciju alkoholnog vrenja fruktoze."
|
Ime i prezime:
Elzana Vikic
zana_257@hotmail.com
|
|
|
Ne vjerujem da je tu išta bitno drugačije od alkoholnog vrenja glukoze:
C6H12O6 → 2 C2H5OH + 2 CO2
O uvjetima mogu pak samo nagađati, budući da nisam baš industrijalac, a tradicionalno imam posla samo s fermentacijom glukoze. Ipak, izvjesno je da je dobro temperaturu držati oko dvadesetak ili više stupnjeva i da otopina treba biti blago kisela, kao i da nije mudro kroz nju protjerivati previše zraka.
Pozdrav, |
|
Odgovorio:
Ivica Cvrtila
icvrtila@chem.pmf.hr
<-- Povratak
|
|
|
Postavite
pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. |
|
|