Da li bi mi neko mogao pomoci sa ovim pitanjem? Hvala puno "Napisati konacnu reakciju i uvijete za reakciju alkoholnog vrenja fruktoze."

Ime i prezime: Elzana Vikic zana_257@hotmail.com

 


Ne vjerujem da je tu išta bitno drugačije od alkoholnog vrenja glukoze:

C6H12O6 → 2 C2H5OH + 2 CO2

O uvjetima mogu pak samo nagađati, budući da nisam baš industrijalac, a tradicionalno imam posla samo s fermentacijom glukoze. Ipak, izvjesno je da je dobro temperaturu držati oko dvadesetak ili više stupnjeva i da otopina treba biti blago kisela, kao i da nije mudro kroz nju protjerivati previše zraka.

Pozdrav,

Odgovorio: Ivica Cvrtila   icvrtila@chem.pmf.hr

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija