odgovori


Na ovim se stranicama nalaze pitanja koja još čekaju odgovor. Ako želite odgovoriti na koje od njih, kliknite ovdje, te navedite redni broj pitanja na koje odgovarate.

 


1.

Nekoliko pitanja iz mog razreda: 1)Da li je kiselina H2SO4 jaka ili slaba kiselina? 2) Sto znaci ako je neka rastopina od 43%? 3) Kako se racuna stupanj disocijacije neke rastopine 0,01 N (normalne) od HCl sa ph=2? 4) Formula "fenil-metil-ceton" 5) Formula N-butanamid 6) Na kojoj temperaturi se tali Ag? Au? 7) Sto je molekularna formula, a sto empiricka formula? 8) NaCl, HF, CH4 - Koji se mogu vezati preko H sa H2O ? Zasto? 9) O cemu ovisi neotopljivost? 10) Sto su: a) atomski radij? b) energija ionizacije? c) elektronegativnost? d) elektronski afinitet? 11) Da li je HF polarniji od HCl? 12) Sto je katalizator? Za danas toliko. Nadam se da cete razumjeti pitanja, jer ucenici ne govore hrvatski, a prevodilac nema blage veze o kemiji. Pozdrav, Ana Cabrero Volaric i suucenici iz njenog razreda iz gimnazije u Sevilli (Spanjolska)

Pitanje postavila: Dea Volarić

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

Vrlo često postavljana su pitanja koja u većoj ili manjoj mjeri zadiru u svojstva vezana uz periodičku tablicu elemenata. Odgovor na pitanja te tematike možete naći u stručnom radu pod naslovom:

Temeljne karakteristike periodičke tablice elemenata
Preporučamo korištenje
MSIE 4.0 ili naviše.
  copyright 1999-2000 e_škola_________kemija webmaster  
geografija kemija biologija astronomija fizika