Pozdrav. Imam nekoliko pitanja : 1.što se događa s tekućinom u čaši nakon nekoliko dana? 2.Zbog čega se poklopac diže tijekom vrenja? 3.Kako znojenje snižava temperaturu tijela? 4.Zbog čega su prije snižavali temperaturu alkoholom? 5.Zbog čega se rashladni uređaji montiraju naviše, a grijelice niže? 6.Kako znamo gradaciju vina za vrijeme jematve?

Ime i prezime: Nasiha Uzunalic nasy32@live.com

 


Vidi što napisah Ani. Nadam se da ste se svi ipak domislili i nešto samostalnijim pristupima zadaći.

Da ne bi bilo nesporazumâ, izvornu znatiželju razlikujem od one zadaćom izazvane. U potonjem slučaju smatram da bi moja pomoć zapravo bila na štetu, jer bih davanjem odgovorâ spriječio učenje razmišljanjem i korištenjem udžbenika. Ako se pojavite s pitanjem koje nije dio nastave, ili čak ako je, ali vam profesor to nije uspio objasniti, pokušat ću objasniti koliko mogu.

Pozdrav,

Odgovorio: Ivica Cvrtila   i.cvrtila@rug.nl

<-- Povratak

 

Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika.

copyright 1999-2000 e_škola_________kemija