|
|
Zanima me koja svojstva imaju koloidni sustavi kao što su sapunica, pjena, šlag i puding?
|
Ime i prezime:
Ema Jovandžikov
emaaa.95@gmail.com
|
|
|
Do spoznavanja svojstava dolazi se promatranjem. Srećom po tebe, nabrojala si sustave do kojih ti nije teško doći tako da toplo preporučam da ih proučiš sama.
Ako nisi sigurna što točno želiš na njima promotriti, evo nekih pitanja koja se možda isplati postaviti: Jesu li te tvari prozirne? Jesu li krute, tekuće ili plinovite? Kako se ponašaju pri povišenoj temperaturi, a kako pri sniženoj? Što se dogodi kad im se doda vode? Vode li električnu struju? Jesu li jestive? Kako reagiraju na potresanje, a kako kad ih se centrifugira?
Nadam se da su barem neka od njih od koristi, ili da će jednom nekom biti.
Pozdrav, |
|
Odgovorio:
Ivica Cvrtila
icvrtila@chem.pmf.hr
<-- Povratak
|
|
|
Postavite
pitanje iz bilo kojeg područja kemije i
e-škola će osigurati da dobijete odgovor od kompetentnog znanstvenika. |
|
|