Nernstov zakon razdjeljivanja - HELP!!!
"vi pitate e-škola odgovara" ne radi i tamo ne mogu postaviti pitanje pa ću ga ovdje postaviti. Ne razumijem zadatke vezane za Nernstov zakon razdjeljivanja. Znam da se u brojniku oduzima neki "x", ali ne shvaćam princip rješavanja takvih zadataka. Pr. Litra vode koja sadrži 2g joda mućka se s CS2. Koef. razdjeljivanja joda između CS2 i vode iznosi 588. Kolika je masena konc. joda u vodi nakon trokratnog izmućkavanja s po 20cm3 CS2 ? //Pr. Koef. razdjeljenja etanola između vode i CCl4 iznosi 41,8. Koliko je etanola ostati u vodi, ako otopinu od 50g etanola u 500mL vode mućkamo s istim volumenom CCl4 ?
E-mail: bluebottle@net.hr
   

Odgovori:

Thanks for another fantastic post. The place else may just anyone get that type of information in such a perfect method of writing? I have a prtiontaesen subsequent week, and I’m on the search for such information.
E-mail: p871wnde4m@gmail.com
Rubrika "Vi pitate – e-škola odgovara" uredno radi. Zaprimili smo tvoje pitanje, a također i sva tri ponavljanja tvoga pitanja, te ćemo odgovoriti čim uzmognemo. Naravno, neću imati ništa protiv ako u međuvremenu netko na forumu ponudi svoj odgovor; dapače, bilo bi mi drago da nam se na taj način pomogne s obzirom da smo zatrpani pitanjima.
E-mail: Tomislav Portada
     
copyright 1999-2000 e_škola_________kemija